Burun Estetiği Nedir? 

Burun estetiği, burun şeklini ve boyutunu değiştirmeyi amaçlayan bir cerrahi operasyondur. Bu işlem genellikle yüz ve burun arasındaki oranları iyileştirmek için yapılır, ancak sadece şekil ve dış görünüş amaçlı değil bazı hasta adayları da yaşadıkları solunum sorunları için  Burun Estetiği Ameliyatı olma yoluna çıkarlar.

Burun kemiği ve kıkırdağı burun estetiği sırasında cerrah tarafından çeşitli şekillerde değiştirilebilir. Bu değişiklikler, burun ucunun şeklini, burun deliklerinin boyutunu, burun kemerini veya köprü genişliğini değiştirebilir.

burun estetiği

Bu noktada Cerrahın kişinin Burun kemiği ve kıkırdağına hassas ve nazik yaklaşması ameliyatın başarısı üzerine çok etkilidir. Burun kemik ve kıkırdak dokusuyla, içini döşeyen mukozasıyla bir bütündür ve bir binanın inşaasına benzetilebilir Burun Estetiği Operasyonu…Bir binanın dekorasyonu sırasında duvarları taşıyan kolonlara, kirişlere dikkat edilmez ise nasıl bir sarsıntıda çökme, yıkılma riski gelişirse Burnun yeniden inşaası demek olan Burun Ameliyatında da Burnu taşıyan orijinal doku olan burun kemiği ve kıkırdağına dikkatli dokunmak ve zarar vermeden değiştirmek hayati önem taşır. Burun Estetik sonrası şeklinin koruduğunda, ucu düşmediğinde, kalkıklığı kararında olduğunda kişinin dış görünüşünden memnuniyetinin artmasının yanısıra bu koşullar aynı zamanda nefes almanın da iyi olmasını ve kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyecektir.

  Doğuştan ve yapısal olarak şekilsel problemli bir buruna sahip olabilirsiniz ya da burnunuzda sonradan bir kaza, yaralanma gibi istenmeyen durumlar sonucunda oluşan bozukluklar bulunabilir. Her iki durumda da probleminizin çözümü için burun estetiği operasyonunu seçebilirsiniz. 

Burun, yüzünüzün tam ortasında, saklamanın mümkün olmayacağı ve yüzün genelinin görüntüsünü etkileyen bir organdır. O nedenle de ameliyatı özellikle önem taşımaktadır. Diğer pek çok organdan farklı olarak burun, aynı zamanda fonksiyonel bir organ da olduğu için ameliyat sonrasında şekilsel olarak mutlu olmanın yanı sıra kişinin nefes alma kalitesinin de iyi olması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, karın ağrısı şikayetiyle Genel Cerrah a başvuran bir hastanın ameliyat sonrası beklentisi ağrılarının geçmesi, kan değerlerinin normale dönmesi iken Burun Ameliyatı sonrası hastalar hem nefes problemlerinin giderilmesini, bunun neden olduğu belki baş ağrısı, boğaz ağrısı, horlama, uyku kalitesinin bozulması gibi sorunlardan kurtulmayı amaçlarken aynı anda da görsel olarak dış görünüşüne  katkı sağlayacak, sosyal ortamlarda, fotograflarda daha iyi görünecek ve belki de özgüveninin arttıracak bir sonucu aynım anda talep eder ve haklıdır da. İşte bu sebepledir ki bir Burun Cerrahisi planlanırken hem fonksiyonel anlamda hem de görsel anlamda hastayı memnun edecek bir ameliyat sonucu hedeflenmelidir. Bu hedef kolay olmasa da imkansız da değildir. Daha çok deneyim, daha hassas ameliyat tekniği ve estetik gözü gelişmiş tecrübeli bir cerrahın elinde ameliyat sonucundan memnuniyet duyma oranınız çok yükselecektir.

Evet, Burun estetiği çoğunlukla sosyal ortamda, iş hayatında, arkadaş ortamında ve özellikle de sosyal medyadaki fotoğraflarda daha hoş görünmek ihtiyacıyla istenen bir ameliyattır. Aynı zamanda daha rahat nefes almanın yolu, sorunsuz bir buruna sahip olmaktan geçer.

Burun Estetiği Operasyon Karnesi

Ameliyatın süresi 1,5 – 2. 5 saat
Operasyon merkezleri Hastane Ortamı
Anestezi İşlemi Genel, uyutarak
Ağrı bir hafta boyunca hafif ve orta derecede ağrı
Ne kadar kalıcı olacak Ömür boyu
İşe dönüş zamanı 4. gün, masa başı işler
İlk banyo 4. gün
Tam iyileşme 1 Ay
Egzersiz, kardiyo 1 ay
Ameliyat izi Burun içinde, görünmez
Beslenme Protein ağırlıklı, gelişme aşamasında
Türkiye de kalma süresi 5 -7  gün
Hastanede kalma süresi 1 gece
Yan etkiler Şirinlik, kızarıklık, ödem, morarma ve burun tıkanıklığı
Komplikasyonlar Nadiren kanama ve nefes alma sorunları
İlk kontrol 4. gün
Tampon 1 gün
Alçı Termal alçı
Teknik Açık tip, mikro rinoplasti
 

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği, burun görünümünü iyileştirmek veya düzeltmek için uygulanan bir cerrahi operasyondur. Bu prosedür tipik olarak bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilir ve aşağıdaki adımları içerir:

  • Muayene ve Danışma: İlk adım, bir plastik cerrahla görüşmektir. Rinoplastiden beklentilerinizi ve amacınızı cerraha bildirmelisiniz. Burun yapınızı ve cilt tipinizi değerlendiren cerrah, size en uygun tedavi planını önerecektir.
  • Anestezi: Rinoplasti işlemi genellikle genel anestezi altında yapılır, bu da hastanın işlem sırasında uyumasına izin verir.
  • Kesiler: Açık (açık rinoplasti) veya kapalı (kapalı rinoplasti) rinoplasti için iki ana yöntemdir. Kapalı rinoplasti, burun deliklerinin içinde yapılırken, açık rinoplasti burun deliklerinin dışında bir kesi yapar. Cerrah, sizin için en iyi yolu belirleyecektir.
  • Burun Şekillendirme: Burun şeklini değiştirmek için cerrah kıkırdak ve kemikleri yeniden düzenleyebilir. Burun kemikleri kesilebilir veya yeniden şekillendirilebilir, kıkırdaklar kesilebilir.
  • Burun Ucu: Burun ucu kıkırdakları, burun ucunu küçültmek veya düzeltmek için cerrah tarafından yeniden şekillendirilebilir.
  • İşlem sonrası kesileri kapatmak için ince dikişler kullanılır.
  • İyileşme ve Ödem Azaltma: İşlem sonrası burun içi tıkaçlar ve burun bandajı sıklıkla kullanılır. Bu, burunun iyileşmesine yardımcı olur. Morarma ve ödem birkaç hafta sürebilir ve daha sonra azalabilir.
  • Sonuçlar: Tam iyileşme birkaç ay sürer. Zamanla sonuçlar daha net hale gelir.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği, birçok farklı nedenle yapılabilir. Burun estetiği ameliyatının aşağıdaki yaygın nedenleri vardır:

  • Estetik Gelişim: Bir kişinin burun şeklini ve görünümünü beğenmediği durumlarda, burun estetiği yapılabilir, bu da burunun daha estetik ve dengeli bir görünüm sağlar.
  • Burun Boyutu: Burunun fazla büyük veya fazla küçük olması durumunda, burun boyutunu ayarlamak mümkündür.
  • Burun Şekli: Burun şeklinin değiştirilmesi gerekiyorsa, örneğin burun ucu sarkık veya burun sırtı çıkıntılıysa.
  • Burun Asimetrisi: Burunun bir tarafının diğerinden farklı veya asimetrik olması durumunda bu asimetriyi düzeltmek mümkündür.
  • Solunum Problemleri: Burun içindeki septumun düzeltilmesi veya nefes almayı zorlaştıran anatomik sorunların giderilmesi, burun estetiği için başka bir seçenektir.
  • Travma Sonrası Onarım: Travmatik bir darbe veya kaza sonucunda burun kırılmışsa burun estetiği için kullanılabilir.
  • Doğuştan Anomaliler: Burun anomalileri düzeltilebilir.
  • Burun estetiği özgüvenini artırır: Burun estetiği, birçok kişinin kendilerine daha fazla güven duymasına yardımcı olur.

Burun Estetiği Operasyonu İçin Ayırmam Gereken Bütçeyi Nasıl Belirlemeliyim?

Sağlığımız ve Dış Görünüşümüz söz konusu olduğunda, hepimiz elbette ki en tecrübeli ellere ulaşıp tek seferde  en iyi sonucu elde etme hedefiyle hareket ederiz.

Konumuz Cerrahi bir müdahale, hem de Burun Ameliyatı olduğunda da bu düşünceyi en üst seviyede hissederiz. Çünkü sonuç bizim hem özgüvenimize, sosyal statümüze, ilişkilerimize, işimize veya okul başarımıza doğrudan etki edebileceği gibi hem de her canlının en temel gereksinimi olan iyi ve sağlıklı nefes almamıza, kaliteli yaşamamıza, beden sağlığımıza da yansıyacaktır.

Konu maaliyete geldiğinde devreye başkaca hassasiyetler girmektedir. Zira hekimlik herseyin ötesinde, hastanın sağlığını ve memnuniyetini düşünmeyi gerektirecek ulvi bir meslektir. Cerrah olarak hastamızın güvenle anestezi alıp, sağlıkla ve güvenle uyanmasını ve anestezi sonrası sürecin ağrısız, konforlu ve rahat geçirmesini düşünmek bizim en temel sorumluluğumuzdur. Ayrıca hastanın ameliyat öncesi yakınmalarını elimizden gelen en iyi şekilde gidermek, bunu yaparken pırlantadan kıymetli insan vücut dokularına nazik ve saygılı davranmak görevimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Maaliyet ve ücretlendirme biz hekimlerin lügatında yer almamalı, konunun en son önemli kısmı olmalıdır düşüncesindeyim.

Elbette ki her sektörde olduğu gibi sağlık ve özellikle de cerrahi işlemlerin yapıldığı merkezlerde kalite doğrudan olmasa da dolaylı olarak maaliyetle ilintilidir. Tecrübeli bir anestezist, cerrahla da koordineli çalışarak hastaya en uygun anestezi tekniğini tercih edecek, bunu yaparken kullandığı ilaçların ve ekipmanın kaliteli ve yüksek standartlarda üretilmiş olması kaçınılmazdır. Bunun sağlayabilecek tam teşekküllü bir hastanede bir hastanın aklına bile gelmeyecek küçük ama hayati pek çok detaya da dikkat edilir.Sterilite, dezenfeksiyon, Kontroller, onaylar, ürünler, ameliyat sonrası bakım, hastaya yaklaşım, hasta hakları, hasta konforu, beslenmesi, onun için seçilen rejimler gibi sayılabilecek o kadar çok detay var ki…Tüm bu kalemler faaliyet ile birebir alakalı görünmektedir.

Cerrahi sırasında cerrahın kullandığı malzemeler de keza, Türkiye de üretiliyorsainsan sağlığına zararsız olduğu yapılan testler ile kanıtlanmış olmalı; Yurt dışından alınanların, FDA onayı bulunmalı gibi yine saymakla bitmeyecek fazlalıkta detay cerrahı elde edeceği sonucu etkilemektedir. Ayrıca “Alet işler el övünür ” Atasözünün tam olarak anlamını karşılayan bir şekilde, özel olarak rinoplasti için tasarlanıp üretilmiş, Burnun hassas dokusuna hasar vermeyecek ve cerrahın işini kolaylaştıracak cerrahi gereçler, cerrahi cihazlar, mikromotorlar, elektronik törpüler ve pek çok ekipman da yine maaliyet bağlı kalemlerdir.

Tüm bu detaylara ilave ve bir orkestranın şefi gibi ameliyatın gidişatını doğrudan etkileyecek faktör olan Cerrahın gözünün estetik olarak ne kadar geliştiği, yeteceği, bu yeteceğini bilimsel bakımdan ne kadar desteklediği, bunu cerrahi hayatına yansıtma biçimi, yaptığı vaka sayısı, hastalarındaki memnuniyet oranı. Keza hastasına yaklaşımı, ameliyat öncesi olduğu kadar ameliyat sonrası da destek garantisi; Doktorun Cerrahi Danışmanlık Ekibinin ( Telefonu yanıtlayan Asistandan, Medikal Direktörüne. hastaya dokunan ve bilgilendiren, destek olan tüm ekip) hastaya gösterdiği ilgi, şefkat gibi kriterler de hastanın rinoplasti tercihini ve bütçesini kararlaştırırken dikkat etmesi gereken en temel niteliklerdendir. 

Rinoplasti ameliyatlarının Türkiye’de veya başka bir ülkede ne kadara mal olacağı çok sayıda faktörden etkilenir. Cerrahın deneyimi, ameliyat yapılacak yer, hastanenin ücretleri, hastanın burun yapısı ve sorunları ile o problemlerin çözülmesi için gerekli işlemlerin gereksinimleri, kullanılan anestezi türü, hastanın ihtiyaçları ve coğrafi konum bu faktörlerden bazılarıdır.

Rinoplasti ameliyatlarının maliyeti Türkiye’de diğer ülkelere göre tipik olarak daha düşüktür, ancak maliyetler çok değişken olabilir. Daha küçük klinikler veya daha az deneyimli cerrahlar, birinci sınıf plastik cerrahlar ve hastanelerden daha düşük rinoplasti ücreti talep edebilirler. Ya da Türkiyede bu işi en iyi yapanlardan olan bir Estetik cerrahın rinoplasti ücreti, İngilterenin ortalama bir cerrahının Ameliyat ücretine yakın veya üze4rinde olabilir. Kalifiye ve deneyimli Estetik Cerrahlara, Yurt dışından hastalar, “Ameliyat fiyatı uygun olduğu için değil”, ” Risksiz ve Garantili bir sonuç ve konforlu, güvenli bir süreç için ” gelirler. 

Burun Estetiği Ameliyatınız için kesin bir maliyet belirlemek için ameliyatı yapacak olan cerrah veya klinik ile iletişime geçmelisiniz. Zira siz biriciksiniz ve size yapılacak bir işlem, başka biriyle karşılaştırılmayacak seviyede size özel ve kişisel özelliklerinize has olacağından sabit, basmakalıp bir fiyat vermek bu anlamda mümkün değildir.

Burun Estetiğini Sigorta Karşılar mı?

Burun Estetiği Operasyonunun Sağlık Sigortanız tarafından size geri ödenip ödenmeyeceği, Sigortalı olduğunuz ülkeye ve sigorta Şirketinin politikasına göre değişkenlik göstermektedir.

Bazı sigorta şirketleri,Burun Estetiği Ameliyatı ile birlikte aynı anda nefes alma sorunları da giderilmiş ise en azından ilgili sağlık sorunu ile alakalı kısmı hastaya öder iken bazı sigorta şirketleri de nefes alma sorunuyla beraber Estetik değişim de yapıldığında Ameliyatı sigorta kapsamı dışında bırakmaktadırlar. Bu durumu sigortalı olduğunuz ülke ve şirket bazında kendiniz araştırıp doğru yanıtı net olarak elde edebilirsiniz.

Burun Tasarımı Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Hastalarından gelen en önemli sorulardan bir tanesi de; “Yüzümüze uygun burnu nasıl tasarlıyorsunuz?” ve “Bu tasarımı önceden görebiliyor muyuz?” 

Estetik bir operasyon planlarken en tabii merakınız yeni görüntünüzün nasıl olacağı yönündedir. Elbette ameliyat süreci, iyileşme dönemi ve diğer detaylar da aklınızdan geçip merakınızı uyandırsa da en çok bu konu üzerinde yoğunlaşıyor düşünceleriniz.

Dijital medyanın ve sosyal platformların bir bakıma zaruri bir getirisi olarak takip ettiğiniz kişilerin dış görünüşlerini değerlendiriyor ve rinoplasti planlarken “Acaba benim burum da bu İnfluencer’ın ya da bu Sanatçının burnu gibi şekil alabilir mi?” diye düşünüyor olabilirsiniz.

Elbetteki hayal ettiğiniz ve ulaşmayı amaçladığınız bir görünüm olabilir ve bunu da size Estetik Müdahaleyi yapacak  Cerrahınıza netlikle, tüm detaylarıyla anlatmanız çok gereklidir. Ancak konunun profesyoneli bir Estetik Cerrah, hastasına sadece O’ na özel biricik ve benzersiz bir burun tasarlayacağını aktaracaktır. Fotografını görüp beğendiğiniz Oyuncunun gözleri, yanakları, alın ve çene şekli, dudakları, cilt ve kemik yapısı sizinkiyle birebir aynı olmadığından, Onun burnu size teknik olarak yapılabiliyor olsa bile sizde öyle durmayacaktır. Sizin yüzünüze yapıldığında etrafta hayranlık uyandıracak bir burun yapısı da O oyuncuya yapılsa ondaki etkisi sizdeki gibi olmaz.

Bu doğal merakını da cebine koyup Kliniğimize Burun Ameliyatı düşüncesiyle gelen hasta adayları için Teknolojinin bize sunduğu bazı ekipmanların da yardımıyla hem 2 Boyutlu hem de 3 Boyutlu özel Tasarım Cihazlarıyla çekeceğimiz fotograflar üzerinden her açıdan Simülasyonlar yapıp olası burnunu, hastanın da taleplerini dinleyip değerlendirerek tasarlayabiliyoruz.

Bunları yaparken de sizin yüzünüzün geneline  yani çenenize, alnınıza, yanağınıza uygun bir burun ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü aslında bizim yapmak istediğimiz şey şu; burnunuzu, yüzünüzün ortasında ve ön planda olan bir organı daha az dikkat çeken bir organ haline getirmeye çalışıyoruz. Bu sayede kişinin nisbeten daha çarpıcı ve güzel organları olan gözlerini ve kaşlarını, daha genel bir söylemle bakışındaki anlamı daha ön plana çıkartmayı hedefliyoruz. İşte tam da bu sebepledir ki rinoplasti ameliyatı yaptığımız ve büyük bir değişim geçiren hastalar etrafınlarından “Burnunu mu yaptırdın, Burnun güzel olmuş” gibi sözlerdense ” Gözlerin ne kadar güzelmiş; Gözlerin daha iri ve parlak görünüyor nasıl yaptın bunu?  ; Lens mi taktın? ya da makyajını mı değiştirdin? Yüzünde ekstra bir güzellik var Cilt bakımı veya bir kozmetik uygulama mı yaptırdın ?” gibi bizi mutlu eden yorumlar alırlar.

Burun bilimsel olarak “negatif organ” olarak tanımlanır. Estetik açıdan Negatif organ insan vücudunda  2 tanedir; bunlardan bir tanesi burun, bir tanesi de kulaklardır. Çünkü kişiye bakıldığında ilk göze çarpan organlardır. Burun Estetiğinde amaç, negatif bir organı öncelikle nötr hale getirip görünmez yapmak ve pozitif organlar olan yüzün genelinde göze çarpan gözleri de vurgulamaktır.

Çünkü genel olarak kişiler karşısındaki kişinin burnunu nötr yaptığınızda incelemezler ve yorum yapmazlar. Benzer şekilde siz kimsenin kulağına da bakmazsınız. Bu kişinin kulağı küçükmüş, büyükmüş , güzelmiş gibi değerlendirmezsiniz. Ama herhangi bir şekilde kulağı kepçeyse, bir ortama girdiği zaman hemen dikkatinizi çeker ve fark edilir olur.Estetik Ameliyatta Önemli olan bunu fark edilmez yapacak nüansları yakalamaktır.

 Yüzünüzün ortasında dikkat çeken bir organ varsa, başkaları tarafından çok daha fazla dikkat edilir ve gözünüz hemen o tarafa kayar. Dişler de öyledir; Diş yapısı çarpık olan birisinin de, her zaman ağızının içine bakarsınız, gözünüz hep oraya takılır gibi… O yüzden de tasarım yaparken yüzünüzün ortasında olan bir organı sanki yokmuş gibi kabul etmek, görünmez kılmak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir  Popo Estetiği

Yüzdeki bu uyum bilimsel anlamda  “Altın Oran” olarak adlandırılır ve genel hatlarıyla ameliyatta ona göre bir burun ortaya çıkarmamız gerekir. Bu yüzden 2 boyutlu çalışmalarda profilden, burnunun nasıl olabileceğini, ne kadar küçültülebileceğini, kalkıklığının oranını ve nasıl bir sonuç olabileceğini Klinikteki ameliyat öncesi görüşmelerimiz sırasında hastalarımıza gösteriyoruz.

Üç boyutlu ortamda da yüzünüzün ortasına yeni tasarlanan organın yüzün genel hatlarına  yakışıp yakışmayacağını; sadece yandan değil, karşıdan bakıldığında veya çapraz açıdan nasıl görüneceğini, önceden simülasyonla gösterip hastanın gözünde bir görsel canlanmasını sağlıyoruz. Ayrıca burun estetiği Operasyonu sonrası dudakla burun mesafesinin burun düzenlendikten sonra nasıl olacağını, Liplift gereği olup olmayacağını ve alın geçişinin nasıl olduğunu hastamıza ameliyat öncesinde gösteriyoruz.

Kimler Burun Estetiği İçin Uygun Adaydır?

Burun Estetiği Operasyonu için uygun bir aday olabilmeniz için öncelikle bazı kriterleri sağlıyor olmalısınız.

Burun Estetiğinde Yaş Alt Limiti ve Üst Sınırı:

Her şeyden önce kemik ve kıkırdak dokunuzun gelişimini tamamlamış olması adına ergenlik sürecinizin doğru değerlendirilmesi yerinde olacaktr. Hanım hastalarda genellikle 16-17 yaşında bu gelişim tamamlanmış olurken erkeklerde bazen 17-18 yaş gibi bir zamana sarkabilmektedir. Bunun değerlendirilmesi için hanımlarda genellikle regl döneminin yani adet kanamasının düzenli olması ve boy uzunluğu dikkate alınırken erkeklerde de yine boy uzunluğu ve sakal, bıyık gelişimi kriter olarak alınabilmektedir.

Daha ileri Yaş(20-21 gibi ) ve ergenlik sürecinin tamamlanmasına rağmenameliyatı planlayacak cerrah, klinik muayenesinde hastanın yüz kemiklerinin gelişimini yetersiz bulur ise ameliyatı erteleyebileceği gibi daha erken yaşlarda bir hastanın ise (16 yaş gibi ) değerlendirme sonrası kemik kıkırdak gelişimi ve olgunlaşmasını yeterli bulur ise Ebeven onayı ile ameliyata uygunluğu yönünde de karar bildirebilir.

Bazı burun estetiği adayları da yaşlarının bu ameliyat için ileri olup olmadığını düşünür bu konuda bizlere baş vururlar. Aslında tıbbi olarak “Burun Estetiği  Bu yaştan itibaren yapılmamaktadır” gibi net bir bilgi bulunmamakla beraber. Kişinin Hipertansiyon, Diyabet gibi kronik veya metabolik bir hastalığı yok ise veya var ama kontrol altında ise Burun Estetiği ameliyatı olmasına genel olarak bir engel bulunmamaktadır.

Burada hasta adayının  yaşından bağımsız olarak Burun Ameliyatı düşüncesi ile cerrahi planı yapılan her hastanın Ameliyat öncesi alınacak kan tetkikleriyle ameliyata engel bir durumu olup olmadığı hastanemiz tarafından değerlendirilmektedir. Bunun yanında Anestezi Konsultasyonu da her hastaya ameliyat öncesi mutlaka yapılıp genel anestezi almasına herhangi bir engel olup olmadığı detaylıca değerlendirilmektedir.

Sağlık Durumunuzun Uygunluğunun Araştırılması:

 Burun Estetiği operasyonu planlama talebiyle kliniğimize muayene için gelen her hastaya Anamnez adını verdiğimiz ve hastanın sağlık durumunu, ameliyat ve hastalık geçmişini, kullandığı ilaçlar varsa dozunu, vitamin supplement kullanıp kullanmadığını sorup not aldığımız bir hasta bilgi formu oluştururuz. Bu formda ayrıca hastanın günlük rutini ve alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanıp kullanmadığı gibi önemli detayları da not ederiz.Burun Estetiği için İdeal bir aday genel olarak sağlıklı olmalı ve herhangi bir anesteziye alerjisi olmamalıdır. Bu durumun ortaya konması Hastanemizde  Ameliyat öncesi (Preoperatif ) tetkikler  sırasında kan testleri ve Anestezi Dr muayenesi ile sağlanır. Ameliyata bir engel olması durumunda bu sorun hastaya detaylıca anlatılır ve Ameliyat, gerekli tedavinin alınıp iyileşmenin tamamlandığı zamana ertelenir.Herhangi bir engel yok ise de hasta planlandığı şekilde ameliyata alınır.

Ameliyata hazırlıkta günlük rutin özellikle de beslenme ve alışkanlıklar çok önemli yer tutar. Sigara kullanmak tüm vücutta iyileşme sürecini yavaşlatabilir; Benzer şekilde rinoplasti sonrası kişinin toparlamasını ve burnunun son şekli alması için geçecek süreci de etkiler. Bu nedenle hastalara Ameliyattan önce sigarayı bırakmaları, eğer bu çok gerçekçi bir beklenti değil ise de en azından azaltmaları önerilir. Bu nedenle, tütün ürünlerini kullanmamalı veya ameliyat öncesi hazırlık ve sonrası iyileşme döneminde kullanmayı bırakmak daha hızlı iyileşmeyi sağlayacağı gibi ameliyat sonrası komplikasyon riskini de azaltacaktır.

Planlayacağınız her türlü cerrahi operasyon öncesi hazırlıkla olduğu gibi rinoplasti ameliyatına hazırlıkta da kan sulandırıcı etki oluşturması nedeniyle başta Aspirin olmak üzere ağrı kesiciler, Vitamin ve Supplementler ve kullanıyor iseniz Alkol, Dr unuzun önerdiği süre öncesinde alınmamalıdır. Ayrıca devamlı kullanmakta olduğunuz bir ilacınız var ise ilgili Dr’ un konsultasyonu sonrası ameliyat öncesi bırakmanın mı, yoksa hiç kesmeden devam etmenin mi uygun olduğu konusuna karar verilmelidir.

Kan sulandırıcı niteliği bilinen besinler olan dut, dut pekmezi, kiraz, kiraz sapı gibi ürünler de ameliyata 3 gün kala tüketilmemelidir. Ayrıca doğal içerikler de olsa bitki çayları bazı durumlarda sağlık açısından bilemediğimiz olumsuz sonuçlar da doğurabileceğinden ameliyata 3 gün kala bırakılmalı iken, normal siyah çay ve kahvenin ise ameliyat öncesi bu anlamda bir engeli bulunmamaktadır.

Psikolojik Durumunuz Burun Estetiği Ameliyatı Olmaya Uygun mu?

Her türlü Estetik Müdahale, kişinin yüz ve vücudunda çeşitli görsel değişiklikler oluşturduğundan öncelikle hastanın bu değişimler için hazır olup olmaması konusu önemlidir. Kişinin ameliyattan beklentilerini detaylıca sorgulayıp zamanlamanın hasta açısından doğru olup olmadığının ortaya konması mühimdir. Estetik Cerrahi Kliniği uzmanları tarafından yapılacak bu değerlendirme psikolojik açıdan hastanın ameliyata uygun olup olmadığı konusunu netleştirmeye yardımcı olacaktır.

Estetik Cerrahi ;Operasyon olmak isteyen Adayın, ameliyattan beklentileri gerçekçi olmalıdır. Rinoplasti özelinde konuşmak gerekirse, hem şekilsel düzeltme hem de varsa nefes alma sorunlarının giderilmesi kişinin yaşam kalitesini ve özgüvenini tabiiki arttırıp iyileştirecektir, ancak hayatının her yönünü değiştiremez. Yani kişi “Burun Ameliyatı olacağım ve hayatımdaki herşey birden düzelecek, İyi bir iş bulacağım, özel hayatımdaki sorunlar çözülecek ve toplumda daha saygın ve popüler bir noktaya geleceğim” yönünde bir hayale kapılmış ise bunun gerçekçi bir beklenti olamayacağını, Burun Estetiği ile elbette hem daha sağlıklı bir yaşan standardına kavuşup hem de dış görünüşünü önemli oranda iyileştirebileceğinin ancak hayatının sorunlu olan tüm alanlarında büyük bir  başarı sağlamanın başka bazı detaylarla da ilgili olduğunu anlatmak ve ancak doğru ve bilinçli bir beklentiye ulaştığında ameliyat programlamak en doğrusu olacaktır.

Burun Estetiğinde Yaş Faktörü:

Estetik cerrahi Uzmanları, rinoplasti isteyen Adayların yüz kemik gelişiminin tamamlanmış olmasını isterler. Çünkü kemik gelişimi devam eden kişilerde kemik uzamasına bağlı olarak burun şeklindeki değişiklikler de devam edecektir.Nihai burun gelişimi tamamlanmalı ki sorunlar net ortaya koyulup çözüm için öneriler de sunulabilsin. Diğer yandan yüz kemik gelişimi devam eden adaylarda rinoplasti yapılmış olsa dahi, sonrası süreçte kemik gelişimi sürdüğünden, cerrahın burna verdiği şekilde kemik büyümesine bağlı olarak istenmeyen değişiklikler oluşabilir. O nedenle ameliyat planı yaparken bu değerlendirmeyi ön plana almak en doğrusudur.

Yüz ve dolayısıyla Burun Kemiklerinin büyümesini tamamladığı yaş ortalama olarak hanımlarda 16 yaş civarında iken erkeklerde biraz daha geç olabilir(17, 18 yaş gibi).

18 yaşın altında Burun Ameliyatı planlanan bir hasta için ebeveyn onayı gerekli olmaktadır.

Bazen genetik ve doğuştan nedenlerle kişilerin yüz kemik gelişiminde bazı problemler olabilir. Yavaş veya fazla hızlı gelişmesi gibi normal dışı durumların da Estetik Cerrah tarafından fark edilip hastaya , durumuna uygun bir plan yapılması gerekecektir.

Burun Estetiği Olmayı Gerektiren Nedenler Nelerdir?

Burun Estetiği olma düşüncesiyle Estetik Cerraha başvuran bir  adayın, öncelikle  burun estetiğinin kendisi için neden gerekli olduğunu bilmesi gerekir. Ve ayrıca bu düşünce, yetişkin bir hasta adayı için tamamen kendi isteği ve düşünceleri sonucunda vermesi gereken bir karardır. Hasta adayıyla yapılan uzman görüşmeleri sırasında hastanın eşinin, arkadaşlarının ya da ailesinin Burnu ile ilgili Ameliyat olması yönünde ısrarları olduğunu fark eder isek hastanın kendi başına kalıp bu konuyu kendi hür iradesiyle tekrar değerlendirmesini öneririz. Zira Sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz ve ne istediğiniz etrafınızdan gördüğünüz baskıdan, çevrenizdeki kişilerin yorum larından çok daha önemlidir.

Benzer şekilde uzun zamandır görsel ve fonksiyonel (nefes alma ile ilgili) problemleri nedeniyle ısrarla ameliyat olmak isteyip yıllardır araştırma yapan, teknikleri avantajlarını bilen ve ameliyat öncesi kadar sonraki sürecin de nasıl işleyeceğine dair detaylı bilgi sahibi olan yetişkin bir hasta adayının da ,  etrafından göreceği dirence yaklaşımı yine kendi düşünleri ile hareket edip güven duyduğu cerrahın önerilerine göre davranmak olmalıdır.

Burun estetiği ameliyatı nedenlerini oluşturan başlıca faktörleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Kemerli burun kemiği
  • Doğumsal şekil bozukluğu
  •  Nefes alma problemine neden olan burun içi yapı bozuklukları( Septum Deviasyonu denilen burun orta hattındaki kemikteki eğrilikler, Konkaların büyüklüğü, Alerjik veya Sinüzit, Polip gibi nedenlerle gelişen problemler).
  • Septum Deviastonu adı verilen ve nefes alma sorunlarına da yol açan burun orta hattı eğriliklerinin çoğu vakada dışarıdan bakıldığında da görünüyor olması
  •  Önceden geçirilmiş bir burun operasyonu sonrası oluşan şekil bozukluğu (Revizyon Burun Estetiği).
  •  Burunda en önemli bölge olan burun ucunun geniş ya da kalın olması ya da burun ucunun olması gerekenden fazla aşağı sarkık ya da düşük olması
  • Belki geçmişte sahip olunan, ameliyat geçirmemiş orijinal burun kalkıklığının; Yaşla beraber yer çekiminin etkisiyle özellikle üç kısmı yer değiştirmiş burunlar,
  •  Yüz ile burnun arasında belirgin bir orantısızlık durumu
  •  Aşırı geniş veya dar burun deliğine sahip olanlar ya da burun delikleri arasında ciddi asimetri bulunanlar.
  •  Burunda Çarpık bir görünüme sahip olma
  •  Burnun asimetrisini bozan yaralanma ve geçirilen kaza sonucu ortaya çıkan deformasyonlar

Bu unsurlar dışında, uygun bir adayın işlem hakkında tamamen bilgi sahibi olması ve cerrahı ve onun cerrahi ekibi ile iyi bir iletişim içinde olması; Ameliyat öncesi yeteri kadar detaylandırılmış muayene yapılmış olması önemlidir. Hasta adayı aklındaki tüm soru işaretlerini yanıta dönüştürecek bir ameliyat hazırlığı süreci danışmanlığı alabilmelidir. Benzer şekilde ve daha da önemli olan destek olan Ameliyat sonrasında da her ihtiyacı olduğunda ulaşabileceği bir ameliyat sonrası cerrahi ekibine sahip olunup olunmadığını sorgulamalı ve bu konuda kendini rahat ve güvende hissetmelidir.

Ayrıca Ameliyat kararı vereceği cerrahın daha önceki Burun Estetiği ameliyatlarının sonuçlarını görmeli, imkanlar dahilindeyse  O doktora daha önce ameliyat olmuş kişilerden süreçlerinin nasıl geçtiği ve memnuniyetleriyle ilgili değerlendirmeleri alabilmelidir. 

Burun Estetiği Teknikleri?

Burun Estetiği araştırmaya başladığınızda karşınıza çıkan bir kaç çeşit Ameliyat Tekniği olacaktır. Ve belki bu teknik ve detaylar aklınızı karıştırabilir.

Basitçe söylemek gerekirse Burun estetiğide temel 2 ana teknik vardır. Bunlardan biri Açık Teknik, diğeri de Kapalı Teknik olarak adlandırılır. Burun estetiği Cerrahları, yıllar içerisinde yaptıkları ameliyatlarda gördükleri sonuçlar nisbetinde bu teknikleri kendi bilimsel bilgilerine ve estetik bakış açılarına göre geliştirip farklı isimler verebilirler. Dolayısıyla bir hasta olarak bu detaylarda boğulmak yerine, Ameliyat tercihinizde güvendiğiniz, pek çok öncesi sonrası hasta sonucunu gördüğünüz, daha önce ameliyat ettiği hastalarının memnuniyetini bildiğiniz cerraha güven duyup, O’nun en iyi olduğu tekniği ve sizin için uygun gördüğü ameliyat yaklaşımını seçmiş olduğundan emin olarak O yükü kendiniz sırtlanmayıp Cerrahınıza bırakmak ve belki de yıllardır hayalini kurduğunuz sürecin keyfini yaşamak en doğru seçenek olacaktır.

Elbette ki çok ciddi ve geri dönüşü olmayan, risk almanın imkansız olduğu bu ameliyata karar verirken tüm detayları en hassas şekilde araştırmalı ve bu bilinçle ameliyata girmelisiniz.

Bu amaçla genel hatlarıyla anlatmak gerekirse;

1- Açık Burun Estetiği Tekniği:

Bu Teknik, adından da anlaşılacağı gibi burnun açılıp, burun cildinin kaldırılıp kemik ve kıkırdak dokuya müdahale edildikten, gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra burun cildinin kemik doku üzerine tekrar yerleştirildiği bir yöntemdir.  çık Teknikte Burun tabanında, Burun ile Dudağın bağlantı hattında bulunan Kolumella adı verilen kısım dışarıdan kesilirken aynı zamanda da Burun Kanatları olarak bileceğiniz Alar Kanatların da kesilip burun ucunun bir nevi serbestleştirilmesi sonrası burun kemik ve kıkırdakların müdahale edilir. Bu Teknikte Cildin soyulup kaldırılmasına bağlı bir travma kaçınılmaz olup cerrahın elinin hassasiyeti bu noktada önemlidir. ayrıca ameliyat sonrası iyileşme döneminde de travmatize edilen burun kısımlarını vücut iyileştirici doku oluşturarak yenilediği sırada ileri safhada burun içi cilt altı dokunun fazla büyümesi ve şişliklerin kalıcı olması gibi bir riski de barındırır. Yine cerrahın profesyonelliği ve bu teknikte ne kadar tecrübesinin olduğu burada önem taşır. Bu süreçte böyle bir sorunun önüne geçmek için doktor ameliyat sonrası kontrollerin sıklığını ayarlayacaktır.

2-Kapalı Burun Estetiği Tekniği :

Bu Teknik de adından anlayabileceğiniz gibi burun açılmadan Burun Deliklerinden girilerek yapılan işlemleri içerir. Burun dışından herhangi bir kesi olmadığından, ileriki süreçte iz olmayacaktır. Hatta bazı makalelerde bu tekniği ” İzsiz Burun Estetiği” olarak da görebilirsiniz. Burun Dışında kesi olmaması dışında, Burun cildi kaldırılmadan yapılan bir Müdahale olduğundan  Kemik ve Kıkırdak dokuda travma riski daha azdır. Dolayısıyla Ameliyat sonrası süreçte iyileşme dokusu oluşma ve burun için tercih ettiğiniz Cerrah, hangi teknikte çalışmalar yapmış, kendini geliştirmiş; cerrahi tecrübesini kazanırken hangi teknik ile daha başarılı sonuçlar elde etmiş, hangi teknik ile hasta memnuniyeti daha yüksek ise o Tekniği uygulamalıdır.

 

Bu Temel Burun ameliyatı tekniklerinden başka, karmarinoplasti, İngilizce adıyla preservation rhinoplasty denen koruyucu rinoplasti tekniği, lazerle burun estetiği gibi terimleri de araştırmalarınız sırasında duyabilirsiniz. Burun ameliyatı teknikleri ile ilgili bize başvuran Hastaların da kafası da genellikle bu çok sayıdaki teknik adından dolayı karışmış durumda oluyor. “Acaba hangi teknik daha iyi” diye düşünüp kararsız hissedebiliyorlar.

Burun estetiği ameliyatlarımda uzun yıllardır hem açık hem kapalı yaklaşımı uygulamış ve tecrübe etmiş olan bir cerrah olarak günümüzde genelde kapalı burun ameliyatı tekniğini tercih ediyorum.

Bunun nedeni; Hastalarımın daha hızlı iyileşmesi, ödemlerin kısa sürede geçmesi , sonuç memnuniyetinin daha kısa sürede elde edilebilmesi ve uzun vadede memnuniyet durumunun devam etmesi ve tabii ki daha doğal bir buruna sahip olması. Bunu sağlayabilmek için ben bu tekniği tercih ediyorum.

Ameliyattan sonra hastaların burnunu kaşıyıp, oynatabileceği,  korkmadan dokunup temizleyebileceği, burnunu ameliyattan önceki gibi hissedebileceği ya da burnunu silerken rahatsız olmayacağı şekilde bir burun ameliyatı planlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden de son dönemde “Preservation Rhinoplasty ” denilen konsepti kullanıyoruz. Bunun avantajı da; Burun Dorsumuyla(sırt kısmı)  burun uçlarına daha az travma oluşturan bir ameliyat olması ve ameliyat sonuçlarının da daha doğal gözükmesi diyebiliriz.

Çevrenizde eğer burun ameliyatı olmuş birileri varsa, onların burun ameliyatı olduğunu nasıl alıyorsunuz? Burun ya parlıyor, ya burun çok sivri oluyor, ya tam yeterince küçülmemiş oluyor, ya dorsumunda düzensizlikler oluyor; ya da burun ucu birazcık daha toplu gibi yan kanatları biraz daha geniş gibi duran yapılı oluyor veya aşağı doğru sarkık bir kolumellası(burun tabanı) oluyor. Bunların hepsi birer hatadır ve siz bu hataları gördüğünüz için o kişinin burun ameliyatı olduğunu anlayabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir  Yüz Germe Estetiği

Hastanın gereksinimleri, hedefleri, burnunun mevcut durumu ve cerrahın deneyimi ve tercihleri, hangi burun estetiği tekniğinin uygulanması gerektiğini belirler. Açık ve kapalı rinoplasti her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır.

Burun Estetiği Sonrası Burnum Nasıl Görünecek?

Bu çok normal bir meraktır. Arkadaş çevrenizden birinin ya da televizyonda izlediğiniz bir dizideki oyuncunun burnunu beğeniyor olabilirsiniz. Burnunuzun o kişinin burnuna benzemesini arzu ediyor da olabilirsiniz.

Rinoplasti ameliyatı düşüncesi ile başvurduğunuz cerraha muayene sırasında arzu ettiğiniz görünümü iletebilirsiniz. Kendisi, estetik bakış açısı ile size önerilerde bulunacaktır. Sahip olmak istediğiniz burun sizin yüzünüzle uyumlu mu? değil mi? Bu konuda size bilgilendirme yapacaktır ve büyük bir olasılıkla o kişinin gözleri, alnı, çenesi, dudakları yani yüzündeki diğer organlar sizinle aynı olmadığından, size ondan farklı, biricik, sadece size özel bir burun tasarlayacaktır.

Estetik cerrahide, elbette belli değerlendirmeler ile ortaya çıkmış belli oranlar vardır ama sizin talepleriniz de bu ameliyatın planlanmasını şekillendirecektir. Doktorunuz, rinoplasti ile alakalı isteklerinizi anlamak ve kişisel bir çözüm üretmek için size gerekli zamanı ayıracaktır. Böylece sizi ve isteklerinizi anlayacak, isteklerinizin ne kadarını bu ameliyatla karşılayabileceğini önceden size objektif bir bakış açısıyla sunacak ve ameliyat kararı verdiğinizde de kendi estetik bakış açısıyla sizin taleplerinizi bir araya getirip yeni burnunuzu tasarlayacaktır.

Cerrahi sonrası sonucun tam olarak anlaşılması biraz zaman alabilir. Prosedürden sonra burun şişebilir ve morar. Bu şişlik ve morarma birkaç hafta içinde geçer. Bununla birlikte, burun şeklinin tamamlanması genellikle bir yıla kadar sürebilir, çünkü burun dokusunun tamamen iyileşmesi ve şekillenmesi uzun bir sürer.

Plastik cerrahınızla görüşerek rinoplasti öncesi ve sonrası görünümünüz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bilgisayar simülasyonları veya diğer teknolojiler, birçok cerrah tarafından sizin için olası sonuçları görselleştirilebilir. Bu, prosedürden önce ve sonra beklentilerinizi yönetmenize yardımcı olabilir.

 

Burun Estetiği Kalıcı Mı?

Burun cerrahi olarak yeniden şekillendirildikten sonra, yaşlandıkça değişebilir, ancak genel sonuç genellikle hayat boyu sürer. Bununla birlikte, bazı durumlarda, ilk rinoplasti operasyonundan sonra tekrarlanan bir rinoplasti yapılmasına ihtiyaç duyulabilir. Bu, genellikle ilk operasyondan memnun olmayan hastalar, ameliyat sonrası sorunlar yaşayan hastalar veya daha sonra burun şeklini değiştiren yaralanmalar için gereklidir.

Burun estetiği yaptırdıktan sonra burun tamamen iyileşene kadar beklemek çok önemlidir. çünkü ödem ve şişlik tamamen iyileşmeden sonuçlar tam olarak anlaşılamaz ve bu bir yıla kadar sürebilir.

Burun estetiği ameliyatı sonucunda elde edilen sonuçlar genellikle uzun süreli ve kalıcıdır. Ancak, rinoplasti sonrasında bazı faktörler sonuçların değişebileceği veya zaman içinde etkilenebileceği anlamına gelir.

Burun estetiği sonrasında bazı etmenler sonuçları etkileyebilir. Yaşlanma süreci, cilt elastikiyetinin azalması, doğal vücut değişiklikleri ve yerçekimi etkisi zamanla burun şeklini etkileyebilir. Bununla birlikte, rinoplasti ameliyatının yapısal değişiklikleri genellikle kalıcıdır ve bu faktörlerin etkisi dışında, rinoplasti sonucunda elde edilen yeni burun şekli uzun süreli olarak korunabilir.

Burun Estetiği Riskli Bir Ameliyat Mı?

Burun estetiği cerrah açısından ince detayları olan, milimetrik manevraların dahi büyük değişikliklere yol açabileceği hassas, meşakkatli ve zor bir ameliyattır.

Burun içinde yer alan kemik ve özellikle kıkırdak doku çok duyarlıdır, travmatize etmeyen dokunuşlara ihtiyaç duyar. Zira bu kıkırdaklar elmastan daha değerlidir ve yeterli özen gösterilmezse geri dönüşü çok zor olan sonuçlara yol açabilir.

Burun estetiği prosedürleri genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir ve her türlü anestezinin bazı riskleri vardır. Genellikle birkaç saat süren cerrahi operasyondan sonra hasta iyileşir. Rinoplasti genellikle ağrılı bir operasyon olarak görülse de, çağdaş anestezi ve ağrı yönetimi teknikleri, hastaların genellikle rahat bir şekilde iyileşmelerini sağlar.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Burun estetiği ameliyatı sonrası 1. gün hastaneden taburcu oluyorsunuz. Evinize gittiğiniz zaman banyonuzu yapabiliyorsunuz. Biz genelde hastalara şunu söylüyoruz “biraz çıkın dışarı, yürüyüş yapın”. Çünkü ne kadar çok yatarsanız ödeminiz o kadar geç geçiyor. Bazı gıdalar iyileşmede faydalı; yeşil çay, maydanoz suyu, ananas.

Bunlar biraz daha ödeminizi hızlı atmanızı sağlıyor. Buradaki en önemli şey su içmek. Geceleri uyumanız için gündüzleri hiç uyumamanız gerekiyor her gün bir defa duş alabilirsiniz bantlarınız ıslanabilir hiçbir sıkıntı olmaz. Günlük ufak yürüyüşler sizi çok mutlu eder. Çünkü evde hep sıkılmış olacaksınız.

Genelde ilk 3 gün biraz hastalarımız için zorlu oluyor çünkü içerideki silikon tamponlar ödemin de etkisiyle biraz dolgunluk hissi verecektir. Ödem beraberinde biraz daha yanma hissi yaratıyor o yüzden tamponlar alınana kadar bu süreç birazcık daha zor geçiyor.

Burun Estetiği İyileşme Süreci 

İlk Birkaç Gün: Ameliyattan sonraki ilk günler genellikle en zorlayıcı olabilir. Burun tıkanıklığı, şişlik, morluk ve ağrı yaşayabilirsiniz. Burnunuzda bir splint veya tampon olabilir. Doktorunuz ağrıyı hafifletmek için ağrı kesiciler verecektir.

İlk Hafta: İlk haftanın sonunda, doktorunuz splinti veya tamponları çıkaracaktır. Bu noktada morluklar ve şişlikler azalmaya başlamış olmalıdır.

İlk Ay: Morluklar ve şişlik birkaç hafta içinde azalmaya devam eder. Hastalar genellikle bir veya iki hafta içinde normal hayatlarına dönebilirler. Doktorunuz, yüzünüze zarar verebilecek herhangi bir aktiviteden veya yoğun egzersizden kaçınmanızı tavsiye edecektir.

İlk Altı Ay: Rinoplasti sonrası şişlik genellikle birkaç ay içinde ortadan kalkar. Burnunuzda uyuşma ve hassasiyet bu süre boyunca azalmaya devam eder.

Bir Yıl: Bir yıl içinde burnunuz genellikle tamamen iyileşir ve sonucu görmek mümkün olur. Bununla birlikte, bazı durumlarda tam iyileşme ve nihai sonuçlar iki yıla kadar sürebilir.

Revizyon Burun Estetiği 

Bazen geçmişte bir veya birkaç rinoplasti operasyonu geçirmiş kişiler çeşitli memnuniyetsizlikler sebebiyle tekrar ameliyat olmak için doktor arayışına girerler. Bu vakalara revizyon burun estetiği adı verilir. Revizyon hastalarında zaman zaman ilk ameliyatta uzaklaştırılan kıkırdakları telafi etmek ve deforme olmuş burnu düzeltebilmek için kaburgalarından küçük bir kesi ile kıkırdak parçası (kıkırdak greft) alıp burnu revize etmekte kullanmak gerekebilmektedir.

Revizyon rinoplasti için başvuran hasta adayı , öncelikle ilk ameliyatını gerçekleştiren cerraha yönlendirilir; Zira ameliyat hangi teknikle yapıldı, burun içi dokulara hangi işlemleri uyguladı en iyi o cerrah bilecektir. Ancak hasta çeşitli nedenlerle (diğer cerrahtan destek görememe veya güven kaybı gibi ) başka cerraha ameliyat olma kararı alabilir.

Revizyon rinoplasti ameliyatları bazen çok basit bir işlemi gerektirirken, çoğunlukla önceki ameliyattan daha zor işlemleri içerebilir. Önceki ameliyatta gereğinden fazla alınmış dokuların yerine konması, çok komplike işlemler gerektirebilir. 

Burun şeklinde mükemmellikten çok düzelme beklentisindeki kişilerdir. Zira öncesinde geçirdiğiniz bir veya daha fazla rinoplasti sonrası burun içi dokularınızda, kemik ve özellikle de kıkırdak yapıda bazı deformasyonlar gelişmiş olabilir.

Burun içi orijinal kıkırdaklarınızdan bir kısmı önceki ameliyatınızda çıkartılıp uzaklaştırılmış olabilir. Revizyon rinoplasti planladığınız cerrah ameliyat öncesi muayene ve görüşmelerde burnunuzda ne gibi hasarların olduğunu ve bunların ne kadarının düzelip ne kadarının düzelemeyeceğini size objektif ve gerçekçi bir şekilde belirtmiş olacaktır.

Ameliyat öncesi muayenede bazı ön görülerde bulunsa da ameliyatta burun içi dokuları görüp cerrahi işleme başlayana kadar size kesin bilgi vermesi bazen güç olabilir. Dolayısıyla var olan sıkıntıları net göreceği o ana kadar size sunduğu beklentiler sınırlı olabilir.

Revizyon ameliyatınız için karar verdiğiniz cerrahın elbette ki ameliyat sırasında elinden gelenin en iyisini yapıp var olan problemleri gidermek için uğraşacağından emin olabilirsiniz. Bu ameliyatın, burnunuzda geçmiş cerrahi/cerrahilerde oluşan travmaların mümkün olan en iyi şekilde giderilmesi, şekil bozukluklarının çözülmeye çalışılması için planlandığını unutmamalı, sonuçtan mükemmel simetri, kusursuz görünüm gibi beklentileriniz olmaması gerektiğini ameliyat sonrasında da hatırlamalısınız.

Burun Estetiği Fiyatları 2024 

Burun estetiği fiyatları 2024 araştırması yapmaya başlayan hastaların en çok merak ettiği konulardan biri de bu ameliyat için ne kadar bir bütçeye ihtiyaçları olduğudur.

Herkesin burun yapısı, burnundaki sorunlar ve çözüm için yapılacak işlemler birbirinden farklı olacağından fiyatlar hastadan hastaya bir miktar farklılık gösterecektir. Bunun için öncelikle, hastanın Burun yapısı ve burnuna yapılacak işlemlere göre cerrahın muayene etmesi gerekmektedir.

Cerrahın tecrübesi, ameliyat İçin ayırdığı süre, istatistiki olarak sonuçtan memnuniyet oranı, ameliyat öncesi sonrası danışmanlık hizmetlerinin kalitesi gibi pek çok hizmet burun estetiği fiyatı belirlemede etkili olacaktır.

Burun estetiği fiyatları elbette önemli bir konu olmakla beraber, söz konusu sağlığınız ve görünümünüz olduğunda, ikinci planda düşünülmesi gereken bir durum olduğunu düşünmek yerindedir. Burun estetiği fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Burun estetiği kimlere ücretsiz?

Burun estetiği genellikle kozmetik bir prosedürdür ve genellikle ücretsiz olarak sunulmaz. Bununla birlikte, bazı istisnai durumlarda, burun estetiği ameliyatı için ücretsiz veya indirimli hizmetler sunan bazı vakıf veya dernekler bulunabilir. Burun estetiği operasyonlarının ücretsiz olup olmadığı, yaşadığınız ülke, sağlık sigortanız ve operasyonun gerekli olduğu nedenler gibi birçok şeye bağlıdır.

Devlette burun estetiği ücretli mi?

Türkiye’deki devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonları genellikle ücretlidir. Ancak sağlık sigortası bazı durumlarda ve belirli koşullar altında bu tür prosedürlerin masraflarını karşılayabilir.

Devlette burun estetiği genellikle ücretli bir işlemdir. Çoğu ülkede devlet sağlık sistemi, kozmetik nedenlerle yapılan ameliyatları kapsamaz ve bu tür prosedürler için ücret talep eder. Burun estetiği genellikle bir kozmetik cerrahi prosedürdür ve estetik amaçlarla gerçekleştirildiğinden, devlet sağlık sigortası veya kamu sağlık hizmetleri tarafından karşılanmayabilir.

Burun estetiği operasyonu tıbbi bir gereklilik olduğunda (örneğin, travma veya doğuştan gelen solunum sorunları gibi) ve bir doktor tarafından gerekli görüldüğünde devlet sağlık sigortası bazı masrafları karşılayabilir. Bununla birlikte, bu tür durumlar tipik olarak özel bir tıbbi değerlendirme ve onay prosedürüne tabidir.

Bununla birlikte, tamamen kozmetik amaçlarla yapılan burun estetiği operasyonları genellikle sağlık sigortası tarafından karşılanmıyor ve hasta genellikle prosedürün maliyetini kendisi öder.

 

Burun Estetiğinden Sonra Burnumu Nasıl Temizlemeliyim?

Burun estetiği sonrası burnunuza ilaç olarak bir krem öneriyoruz kreminizi burnunuzun iç tarafına sürüyorsunuz yarım saat kadar sonrasında da önerdiğimiz spreyle burnu birazcık daha temizlemeye çalışıyorsunuz.

Ameliyat sonrası süreçte burnunuzda biraz kan sızıntısı olabilir. Bu sızıntı burnunuzun iç tarafındaki kan birikintisi oluyor ve spreyle temizlendikçe burundan sızıp akıyor; aktif bir kanama değildir.

Kullanılan tampon silikon olsa ve varlığını hissetmeseniz hatta içi oluklu olsa dahi, kan pıhtısı tam temizlenmez ve silikon içindeki oluğu tıkarsa nefes almanız ağızdan olabiliyor.

Burun Estetiği Sonrası İlaç Kullanmalı mıyım?

  • Ameliyatınızın bitiminde doktorunuz sizin bir gece hastanede yatışınızı uygun bulmuş olabilir. Bu durumda gerekli ilaçlar( antibiyotik, ağrı kesici vb.) hastanede damar yolunuzdan doktorunuzun önerdiği şekilde yapılacaktır.
  • Taburcu olduğunuzda da size evde kullanacağınız bazı ilaçlar tavsiye edecektir.
  • Antibiyotik, ameliyat sonrası belli bir süre, önlem olarak verilebilir.
  • Ağrı çok olmasa da hissedeceğiniz hafif sızılara karşı bir ağrı kesici önerisinde bulunabilir.
  • Burun içinize uygulamanız için bir antibiyotikli krem ve burun içi temizliği için bir burun spreyi de doktorunuz tarafından tavsiye edilebilir.
  • Ameliyat sonrası, doktorunuz burun içine silikon yerleştirmiş ise, bu silikon kaşıntı benzeri bir his oluşturup hapşırmayı tetikleyebilir. Bu durumda, burun ucunuza minik minik dokunup dilinizle üst damağınıza bastırırsanız refleks ile hapşırık kaçacaktır. Eğer bu işe yaramaz ise Doktorunuz size antihistaminik bir ilaç önerebilir.
  • Bu bilgiler, genel bilgilendirme amaçlıdır. Her doktorun tedavi seçeneği farklı olduğundan, siz sadece ameliyatınızı yapan Doktor’un ilaç önerilerine uyunuz.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mı?

Burun estetiği genelde hanımlarda 16 yaş sonrası, erkeklerde de 17 yaş sonrası fizyolojik olarak yapılabilir. Ameliyat olacak bireyin genel sağlık durumu açısından ameliyata bir engeli yok ise üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Genel teorik bilgi bu şekilde olsa da Ameliyat planlaması yaparken değerlendirdiğimiz hastanın ergenlik dönemine girip girmediği, boy uzamasının, özellikle de yüz kemiklerinin gelişiminin tamamlanıp tamamlanmadığını gözden geçiriyoruz.Bazı durumlarda hasta adayı 20 li yaşlarının başında olsa dahi yüz kemik gelişimi tamamlanmadıysa ameliyatı ötelemeyi öneriyoruz. 

 

Biz süreci hastalarımıza öncesinde anlatıp detaylı bilgi versek de bandajların henüz açıldığı ve burnun şiş olduğu dönemde bir arkadaş tarafından “burnun keşke biraz daha küçük olsaydı” ya da burnun ilk dönemde birazcık daha kalkıkmış gibi gözüktüğü özellikle 2. 3. haftada “ya çok kalkık yaptırmışsın keşke daha doğal olsaydı” ya da ilerleyen zamanlarda bu kez de diğer bir arkadaşı “aaa bak burnun çok mu düşük olmuş, Keşke biraz daha kaldırsaydın” gibi pek çok yoruma maruz kalabiliyorlar.

Zaten içinde bulundukları ergenlik psikolojisini yönetmeye çalışırken bir de yeni burnunu herkese beğendirmek zorundaymış gibi hissetmeye başlıyorlar. Bu nedenlerle o dönemde ameliyat yapmak hem hasta hem de ebeveynine bu süreci zorlu kılıyor.

O yüzden de biz şöyle diyoruz hastalara; “Bu ameliyatı bir geçiş döneminde olun ”. Böylece genç hasta adayı, ameliyat sonrasında üniversiteye geçtiği zaman, yeni bir ortamda yeni bir kişilik ve yeni bir kimlik kazanmış gibi hissediyor ancak etraftakilerin bu erken dönem acımasız yorumlarından onu korumuş oluyoruz. Benzer şekilde yetişkinler de yeni bir iş, yeni bir çevreye geçme planı yapıyorlarsa en iyi fikir, burun estetiği ameliyatı bu geçiş öncesi döneme denk getirmeleri olmaktadır.

Estetik ameliyat kararı verirken şunu unutmamak gerekir; Burun estetiği dış görünüşünüze olumlu yönde büyük katkı saylayabilir, bakışınız, gülüşünüz, başlı başına imajınız buna bağlı olarak değişebilir. Özgüveninizi arttırabilir. Ancak tüm bunlar hayatınızda yaşadığınız bazı belli başlı sorunlara çözüm olmayabilir.

Yüzüme Uygun Burnu Nasıl Seçerim?

Burun estetiği araştırması yaparken genelde insanlar son dönemlerde daha çok cep telefonunu kullanıyorlar çünkü telefon ellerinin altında ve çok daha rahat ulaşabiliyorlar. Sosyal medyadan bakıyorlar ve doktorları inceleme fırsatları oluyor. Doktorlar ameliyat ettikleri hastalarının fotoğrafını koymuş oluyorlar.

Aslında insanların burada görmek istediği “Benim burnum bu hastanınki gibi gibi acaba ameliyattan sonra böyle mi olacak?” ya da “Yüzüme nasıl yakışacak?” diye düşünmeye başlıyorlar. Kafasında bir tane burun oluyor, yani doktorla görüşmeye geldiği zaman hastanın bir tane burun ameliyatı planı oluyor kafasında.

Aslında bunlar çok gerçekçi şeyler değil, çünkü kimsenin yüzü kimseyle eşit olmadığı için ben hastaya şunu diyorum; “Sizin yüzünüzden bir tane daha bulursanız eğer, ben de, onun ki gibi bir burnun tıpkısını belki size yapabilirim.” Ama aynı yumurta ikizlerinin bile yüzleri çevresel faktörler kaynaklı az çok farklı olduğu için aynı burunu onlara dahi yapmak uygun olmuyor.

İlginizi Çekebilir  Liposuction

O yüzden de herkese farklı burun yapmak lazım. Burun ameliyatın zorluğu da buradan geliyor yani herkesin yüzü farklı olduğu için herkese farklı bir tasarım yapmak gerekiyor.

 

Bu farklı tasarımı yaparken de farklı planlar yapmamız lazım. Bir hastanın alnı, yüzü, dudakları, dişi, çenesi, gözlerinin yapısı, kaşlarının durumu bunların hepsini bir araya getirip bir harmoni oluşturmaya çalışıyoruz ve doğalmış gibi yapmaya çalışıyoruz. O yüzden de kendi yüzünüzü inceledikten sonra kafanıza göre işte birkaç tane burun belirlediniz, ama bu bir kaç tane burundan ziyade birkaç tane doktor belirlemeniz gerekiyor.

Ameliyat Nerede Olmalı, Hastanede Kalmalı Mıyım?

Ameliyatlarımızı her zaman iyi bir hastanede yapmak istiyoruz, çünkü aynı kalitedeki bir sonucu elde edebilmek için iyi bir malzeme kullanmanız lazım. Burada bizim malzememiz kendi el işçiliğimiz ve kullandığımız hastane.

Çünkü buradaki anestezi, kullanılan aletler ve ilaçlar çok önemli. Daha sonraki süreçte de genelde hastalar bunu kuaföre gitmek gibi olduğunu düşünüyorlar, ama aslında bu kuaföre gitmek gibi değil yani hemen hastaneden çıkıyorsunuz ama o muazzam buruna sahip olamıyorsunuz.

Bunun için de yaklaşık olarak bir miktar süre geçmesi lazım. Bunu da hastamızla iyice konuşarak, yani çok iyi bir şekilde anlatarak, karşılıklı olarak bu süreci hazırlayarak ameliyat sürecimize ilerliyoruz. Hastamızla bu görüşmeyi yaptıktan sonra ameliyatımıza başlıyoruz ve ameliyatı yapıyoruz.

Ameliyat yaklaşık olarak iki buçuk, üç saat sürüyor. Ameliyattan sonraki dönemde 1 gece hastanede konaklatmak istiyoruz hastamızı. Aslında o gece de hastaneden çıkabilirsiniz ama biz zaten anlaşmaları her zaman için hastanelerle 1 gece konaklama şeklinde konuşuruz. Çünkü hem konforlu bir ortam, hem de bulantınız olursa, ağrınız olursa oradaki müdahaleleri yapabilecek güvenli bir ortamda  bulunmanız bizim için daha iyi.

Sonrasındaki ertesi gün de hastaneden taburcu oluyorsunuz. Tabii ilk gün çıktığın zaman biraz daha mutlu oluyorsunuz. Çünkü yüzünüzde çok daha az şişlik ve ödem oluşuyor. Ameliyattan sonra 1.gün birazcık daha yüzünüzde şişlikler oluşabiliyor.

 

Bizim hastalarımızda çok fazla morluk gözükmez, tabi nadir durumlarda olabilir ama genelde böyle bir süreç yaşamıyoruz. Estetik hastalarının en büyük sıkıntısı şudur; hastaneye giderken sağlam gidiyorlar çıkarken hasta olarak çıkıyorlar. O yüzden de bunu tam olarak ne kadar biz anlatsak da çok fazla böyle bilinçli olarak süreci yaşayabileceklerini ya da böyle kafalarında bir umut ediyorlar yani bende böyle bir şey oluşmaz diye.

Burun Estetiğinden Sonra Burnum Düşer mi?

Ameliyattan sonra burnum düşer mi? Bu gerçekten bir şehir efsanesi gibi yani her gelen hasta tarafından bu bana soruluyor. Ameliyattan sonra yakını ameliyat olmuş, burnu düşmüş ya da şekli bozulmuş vb… Aslında burada insanların en çok dedikleri burnun ön tarafının aşağı doğru inmesi veya normalden daha uzunmuş gibi gözükmesi.

Bunun birkaç tane nedeni var. Eğer siz anatomik bir yapıyı zorla bir yere getirirseniz, mesela yüz germe ameliyatı yaptırıyorsunuz ve yanağınıza bir tane iple asmaya çalışıyorsunuz. Bu yer çekimi etkisiyle kesinlikle kendi yerini tekrardan geri bulur. Herhangi bir şekilde böyle eti yukarıda tutmak diye bir kaide söz konusu değil. Et denilen şey yani vücudunu derisi daha oynayabilen ve yerçekimine karşı hareket edilen bir yapı. O yüzden de burnunuzu ya da yüzünüzü yukarıya doğru zorlayan bir ameliyatla yukarıya doğru çekilmemesi gerekiyor.

Biz yaptığımız ameliyatları hep doğalmış gibi yapmaya çalışıyoruz. Asmadan, germeden, kendi öz kıkırdaklarını kullanarak…Normalde ameliyattan önce bir plan yapıyoruz ve bu plana göre de tekrardan yeni bir şekillendirme yapıyoruz burun kıkırdağından, yani tekrardan bir modeling yapıyoruz.

 

Sizin burnunuza bakıldığında burun ucunuz düşükse, diyoruz ki bunun yan kartilajları ( kıkırdakları) daha uzun, üstteki kartilajları daha kısa ya da öndeki kartilajı daha kısa ve bunu ameliyattan sonra ne kadar kaldırmak istiyorsak ona göre tekrar alttan şekillendirmeye yapıyoruz. Alttaki benim frame dediğim ana yapıyı oluşturuyor.

Bu aynı bir çadırı oluşturmaya benziyor. Çadırın içinde ki o direkleri çok iyi dikmeniz lazım. Eğer çadırı iyi bir şekilde dikerseniz (altındaki yapısını) üzerine kaplayacığınız kumaş, o yapıyı gösterecektir. O yüzden de ameliyattan sonra iyi bir planlamayla burnun nereye gelmesi gerektiğini ön görüp hastamızı bilgilendirebiliyoruz.

Ameliyat Sonrası Tampon ve Bandajım Ne Zaman Çıkar?

Ameliyat sonrası bazen 3. gün, bazen de 6. gün hastalarımızın tamponlarını çıkarıyoruz. Her ne kadar hasta İçin süreci en kolay ve konforlu hale getirmeye çalışsak da hastalar bazen bu sürece daha duyarlı olabilirler ve silikon burnunda iken kendilerini huzursuz hissedebilirler.

Bu hastalarda 3. gün tamponlarını çıkardığımız zaman, hastamızın burnunu temizliyoruz ve temizlediğimizde hastalar “Ooo çok rahatladım, çok iyi bir nefes aldım” gibi şeyler söylüyorlar. Gerçekten de çok iyi bir nefes alıyorlar. Çünkü orada bir hacim kaplayan alan vardı ve bunu bir anda boşalttık, normalde olmayan bir nefes geliyor. Bunun iki tane açıklaması var; 1. Hiç nefes alamıyordunuz bir anda birden çok nefes aldınız ve genzinizi yakacak kadar fazla nefes alma ihtiyacı olduğu.

Bir diğeri de artık oradaki kan pıhtılarını ve içerdeki yapıları temizlediğimiz için hava yolunu açtıktan sonra normale göre nefesinizi açmış olduk. Sonrasında bir iki saat sonra buraya ödem tekrardan yerleştiği için tamponu çektikten 1-2 saat sonra yavaş yavaş nefesiniz tekrardan tıkanacak ve hatta o gün için tekrardan nefes alamamaya başlayabilirsiniz. Bunun nedeni de silikonun günlerce o kısma baskı yapıp sonra çıkartılınca baskı uyguladığı yerin birden ödemlenmesidir.

Bu yavaş yavaş geçmeye başlayacak, ne zaman? Geceleri rahat uyuduğunuz zaman. Çünkü normalde burnunuzdan rahat nefes alamadığınız için geceleri derin uykuya geçemiyorsunuz. Derin uykuya geçemediğiniz için de vücudun iyileştirme potansiyeli daha yavaşlıyor, hormonal dengeniz tam olarak oturmadığı için.

Gece ne zaman rahat uyuyabilirseniz ödemleriniz o zaman hızlıca geçmeye başlıyor. Rahat rahat geceleri uyumaya başladığınız zaman, yemek yemeniz normalleştiği zaman, yemekten tat almaya başladığınız zaman ödemleriniz çok daha hızlı geçmeye başlıyor. Genelde 5. veya 6. gün üzerindeki ateli çıkartıyoruz hastalarımızın.

Bundan sonra hastalarımız çok daha rahatlıyorlar çünkü oraya büyük bir yük biniyor ve aslında bandajlı gezme durumu, psikolojik olarak da yıpratıyor hastalarımızı. Çünkü “Acaba çarpacak mıyım?, “Burnum tuttu mu, tutmadı mı?”, “İyileşme hızı nasıl oldu?”.

 

Ateliniz çıktığı anda burnunuzun üst tarafında daha az ödem, ama yan taraflarında birazcık daha fazla ödem oluşuyor. Bunun da nedeni üst tarafların alçının daha sıkı ama yan tarafların daha gevşek yerleştirilmesidir. Atel alındığı gün (5-7.gün) Burun ve yüzün genelinde, başkası anlamasa da kişinin kendi fark ettiği ödem oluyor.

O yüzden de hasta aynaya baktığı zaman sanki başka birisinin yüzüne bakıyormuş gibi oluyor. Özetle yan tarafları biraz daha şiş, yanakları biraz daha şiş, dudakların üst tarafı veya yanaklarının üst tarafına kadar şişlik olabilir hatta bazı hastalarımızın boynunda da sarı lekeler görebiliyoruz. Bu lekelenmeler de bir hafta gibi bir sürede iyileşip normale dönüyor.

Burun Ameliyatına Nasıl Karar Vereyim?

Burun ameliyatı süreci nasıl oluyor? Diğer bir soru da bu genelde. Öncelikle sizinle bir  görüşme yaptıktan sonra size bir tasarım yapıyoruz. Ardından hastamızın görüşlerini alıyoruz ve tekrardan bir tasarım ile önerilerimiz oluyor.

Bir orta yol buluyoruz, burada önemli olan, Hastanın istedikleri ve bizim ona verebileceklerimiz. İşte bunların ne kadar örtüşebildiği önemli. Hastanın beklentileri bizim ona vaat edebileceklerimize göre eğer biraz daha yüksekse, bu ameliyattan sonra mutsuz olabilir. Bu durumda Hastanın beklentisinin biraz daha düşük olmasını ona anlatarak sağlamalıyız.

Ancak beklentisi biraz daha düşükse, bu ameliyattan sonra mutlu olabileceğini garanti edebiliyoruz. Burada hastanın beklentisi çok önemli. Çünkü aslında hem hasta hem de cerrah olarak biz de aynı şeyi istiyoruz. En iyi sonucu hasta da istiyor, biz de istiyoruz. Burada hastayla bir çatışmamız yok. Ama istediğinin, hayal ettiğinin olabilirliği konusunu hasta ile ameliyat öncesinde uzun uzun konuşup tartışıyoruz. Mesela, kalın derili bir hastanın çok küçük bir burun istemesi gibi.

 

Çok büyük bir burunlu hastanın, çok küçük bir burun istemesi gibi. Ya da yüzü çok geniş olduğu zaman, çok dar bir burun gibi istekler olabiliyor hasta tarafından. Çünkü hasta genelde bir burun beğendiği zaman, burnu değişince onun da kendi yüzüne yakışabileceğini düşünüyor. Ama herkesin yüzü farklı olduğu için her burun herkese uymuyor.

O yüzden de çok ayrıntılı  iyi bir muayene sonrasında, olabilecek sonuçları tartışmak gerekiyor. Bunun içinde ilk önce iki boyutlu bir tasarım yapıyoruz, sonrasında üç boyutlu bir tasarım da yapıp ameliyat planlamasını yapıyoruz.

Burun Estetiği Sonrası Kontroller Nasıl Yapılır?

Burun estetiği sonrasında ilk 7 gün silikon ve atel çıkartılma sürecidir ve sonrasında iyileşme sürecinde 1. ay kontrollerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz Çünkü burada bazen ödem, ameliyatta koyduğumuz kemiğin yerini oynatabilir veya burun eski haline dönmeye çalışabilir. O yüzden genelde hastamızı 1. ay kontrollerine çağırıyoruz ve orada da hastamızı elimizle muayene ediyoruz. Aslında bu bir palpasyon muayenesi, yani kemiklerin nerede olduğunu ve orjinal düzlemlerini koruyup korumadığını kontrol ediyoruz.

Burada bazen ufak tefek aksilikler olabiliyor, gerçekten ödem burundaki kemiklerin yerini değiştirmiş olabiliyor. Genelde böyle sonuçlar, ameliyat öncesi çok eğri burunlarda ortaya çıkabilir. Böyle bir durum yaşanırsa, hastalara tekrardan masajlarını değiştirerek yapmalarını veya başka şekilde masaja devam etmelerimi öneriyoruz.

Burada diğer önemli bir konu da masaj. Masajı genelde biz hastalarımıza 2. haftanın başında başlatıyoruz. Masajın şöyle bir avantajı var iyileşme biraz daha hızlanıyor ama mesaj yaptığınız dönemde de burun normale göre birazcık daha fazla şişiyor. Ama bu şişlik sizi korkutmasın çünkü masaj yapmazsanız o şişliği inmesi daha uzun bir zaman alacakken masaj yaptığınız zaman bu süre biraz daha kısalıyor.

 

Hastalarımızın nihai sonucu da genelde ince derili hastalar için 3. aydan sonra, kalın derili hastalar içinde 6.aydan sonra yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve İnsanlar daha mutlu olmuş oluyorlar. Burada çok dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da alçı çıktığı zaman; Üzerindeki bandaj çıktıktan sonra burun normalden çok daha kalkıkmış gibi duruyor.

Bunun nedeni ödemler. Ödemler biraz daha burnunuzu kalkık gösterdiği için alt tarafını yani burun ile dudak arasını çok daha fazla görürsünüz. O yüzden de burun o aşamada normalden daha kalkıkmış gibi gözüküyor. Dudak hareketleriniz çok kısıtlı oluyor ve dudak hareketleriniz ne zaman normale dönmeye başlarsa o zaman burun normal şekilde ve daha aşağıdaki doğal pozisyonunu almaya başlıyor.

Burun Ameliyatı Sonrası Burnumdan Nefes Alabilecek Miyim?

Burun ameliyatı sonrası 1.Gün burun içinde de oluşan ödemlerden dolayı nefes almanız biraz daha az olabilir.. Aslında şöyle, burnunuzdan nefes aldığınız zaman alabiliyorsunuz, çünkü biz silikon ve içi oluklu tampon kullanıyoruz. Ama beyin şöyle çalışıyor, siz mukozaya değmeden, boş bir burun içinden nefes alırsanız beyin nefes aldığınızı hissetmiyor.

O yüzden de devamlı sizi ağıza yönlendiriyor. Ondan dolayı da dudaklarınız çok fazla kuruyor. Bu nedenle de boğazınız yanabilir, yani faranjit olmuş gibi çok kuru bir boğazla hastaneden taburcu olabilirsiniz. Hastanın bu şikayeti gelişirse Sonrasında bol bol su içmesini istiyoruz. Yeşil çay, maydanoz suyu, ananas ödemlerin birazcık daha hızlı geçmesini sağlıyor.

Sonra 2. veya 3. gün hastada ödemler biraz daha aşağı doğru yerleşiyor. İlk başta yukarıda, yani göz seviyesinde olan ödem yavaş yavaş aşağıya doğru inmeye başlıyor ve yüzündeki yani yanaklardaki ödem birazcık daha artmış gibi hissediliyor. 3. günden sonra tamponları çıkardığımız anda hasta birazcık daha rahatlıyor. Çok daha iyi nefes alıyor.

 

Ama buradaki önemli olan şey şu; hasta daha iyi nefes aldığı zaman hem stresten kurtuluyor, hem ağzındaki kuruluk hissi ve boğazındaki yanma hissi biraz daha azalıyor ve biraz daha rahat bir iyileşme süresi geçirmeye başlıyor. 3. günden sonra bu tampon çıkarıldıktan sonra, hasta gece rahat uyumaya başlıyor. Gece rahat uyumaya başlayınca da hastamızın ödemleri birazcık daha hızlı geçiyor.

Yuvarlak yüze hangi burun yakışır?

Yuvarlak yüz şekline sahip kişilerin yüz hatları genellikle genç ve yumuşak bir görünüme sahiptir. Bu yüz tipine en uygun burun şekilleri, yüzün genel hatlarıyla uyumlu olan ve dikkati dağıtmayanlardır.

İnce ve Uzun Burun: Yuvarlak bir yüze sahipseniz, yüzün genişliğini dengelemek için daha ince ve uzun bir burun tipi uygun olabilir. Bu, yüzün daha dengeli görünmesini ve genişliğini azaltmasını sağlayabilir.

Hafifçe Kalkık Burun: Yuvarlak yüz şekilleri için hafifçe yukarı doğru kalkık bir burun da iyi bir seçenek olabilir. Bu, yüzünüzü daha genç ve canlı gösterebilir.

Doğal Eğimli Burun: Yuvarlak yüze sahip insanlar için doğal olarak eğimli bir buruna sahip olmak da iyidir. Bu burun tipi, yüzün doğal çizgileri ile uyumludur ve genel görünümü yumuşatır.

Bununla birlikte, rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, bir plastik cerrahla görüşmelisiniz. Burun ve yüz çeşitlidir ve ideal burun şekli bireyler arasında farklılık gösterir.

Burun Estetiği Kaç Gün Sürer?

Burun estetiği ameliyatının süresi, yapılacak işlemlere ve prosedürün karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir. Burun estetiği ameliyatları genellikle 1 ila 3 saat sürer. Bu süre, hastanın ihtiyaçları ve cerrah tarafından yapılan işleme göre değişebilir. Ameliyatın ardından iyileşme süresi, kişinin genel sağlık durumu, işlem sırasında meydana gelen ayrıntılar ve cerrahın uyguladığı yöntemlere bağlı olarak değişebilir. İyileşme genellikle birkaç hafta sürer, ancak tam iyileşme ve sonuçların ortaya çıkması birkaç ay sürer. Ameliyat sonrası takip ve doktorun tavsiyelerini takip etmek, iyileşmenin başarılı olması için çok önemlidir.

Burun Estetiği Kaç Ay Sonra Tam Oturur?

Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme ve sonuçlar birkaç ay sürebilir. İlk birkaç hafta içinde morarma ve ödem azalacaktır, ancak burun hala şiş ve hassas olabilir. Morarma ve ödem süreci kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle iki ila dört hafta içinde önemli bir azalma görülebilir.

Hangi Aylarda Burun Estetiği Yapılır?

Burun estetiği ameliyatları için mevsim yoktur. Burun estetiği ameliyatı, kişinin kendisi için en uygun olduğuna inandığı zaman gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte, bazı mevsimler veya aylar, iyileşme sürecini kolaylaştırabilir veya kişinin günlük yaşamını hafifletebilir.

Instagram : drsalihemreuregen